Η ομάδα μας

To site αυτό κατασκευάστηκε με σκοπό μια όσο το καλύτερα δυνατόν γίνεται προσέγγιση, στα καιρικά δρώμενα της περιοχής της Μεσσηνίας στον χρόνο, ξεκινώντας με κάποιες αναδρομές στο παρελθόν, αναφορές του παρόντος, είτε με φωτογραφίες είτε με κείμενα και περιγραφές.

Σημαντική βοήθεια ωστόσο για την ζωντανή παρακολούθηση, αλλά και καταγραφή των σημαντικότερων μετεωρολογικών παραμέτρων της περιοχής μας, παίζουν φυσικά οι μετεωρολογικοί σταθμοί και τα λοιπά μετεωρολογικά όργανα που έχουμε εγκαταστήσει και θα εγκαταστήσουμε στο μέλλον και φυσικά οι κάμερες που στοχεύουν στη ζωντανή παρακολούθηση του καιρού, ενώ μέσω αυτών γίνεται και ανάδειξη και προβολή των τοπίων της περιοχής.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε με τη συνεργασία του Γιάννη Καραμήτσου και Φώτη Παπαδημητρίου, που αν και οι δύο γεννημένοι στην Καλαμάτα, ήρθαν σε επαφή μέσω του διαδικτύου και προχώρησαν στην υλοποίηση της από τις 17 Ιουλίου 2005. Έκτοτε, επειδή η προσπάθεια ειναι καθαρά ερασιτεχνική, αρκετοί φίλοι μας έχουν βοηθήσει, αλλα και αρκετοί που είδαν και αναγνώρισαν την προσπάθειά μας, προσφέρθηκαν να βοηθήσουν και να στηρίξουν στο ελάχιστο την προσπάθεια μας και έγιναν φίλοι μας. Ο Φώτης από το 2008 αποχώρησε από αυτή την προσπάθεια για προσωπικούς λόγους, αλλά φυσικά παραμένει θερμός υποστηρικτής της και πολύ καλός φίλος.

Χρειάζεται αρκετός χώρος για να γράψουμε τα ονόματα όλων αυτών που έχουν βάλει έστω και ένα λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια, αλλα δεσμευόμαστε προσωπικά ότι θα το κάνουμε αναλυτικά εν ευθέτω χρόνω.