Αυτό είναι ένα ερώτημα που ακούγεται κάθε χρόνο στη Χώρα μας λίγο πριν τη Μεγάλη Γιορτή του Πάσχα, καθώς είναι εορτή που ο κόσμος έχει συνηθίσει να τη γιορτάζει έξω στη Φύση, με το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία, το στρωμένο τραπέζι σε αυλές, κήπους κτλ.

Οπότε λογικό είναι να αγωνιά για το αν θα είναι καλός ή όχι, με το χειρότερο εχθρό του, τη βροχή.

Μετεορολογικώς όμως, ειδικά αυτή η εποχή χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη δυσκολία πρόγνωσης όπως αυτή απορρέει από τα παγκόσμια Αριθμητικά προγνωστικά μοντέλα καιρού, καθότι ακόμα και λίγες μέρες πριν, μερικές φορές η πρόγνωση καθίσταται αρκετά δύσκολη και τα ποσοστά αποτυχίας είναι αυξημένα…

Το αδιαμφισβήτητο γεγονός όμως που βιώνουμε είναι ότι ο καιρός έχει ομαλοποιηθεί αρκετά, ειδικά σε ότι αφορά τη θερμοκρασία η οποία γενικά σε όλη τη χώρα παρουσιάζει μια μικρή αύξηση ειδικά στις μέγιστες περιοχές και η μέγιστη τιμή της φτάνει και ξεπερνά τους 20 C, τιμές μεγαλύτερες από τη φυσιολογική της εποχής.

Έτσι λοιπόν, η Μεγάλη Εβδομάδα που έρχεται, για την Περιοχή της Μεσσηνίας θερμοκρασιακά φαίνεται να μην παρουσιάσει ιδιαίτερες μεταβολές και να κυμαίνεται στους 20 C η μέγιστη τιμή της, άνεμοι γενικά ασθενείς εώς μέτριοι, θα υπάρχει αραιή συννεφιά που από ό,τι φάινεται τη Μεγάλη Τετάρτη ενδέχεται να αφήσει κάποιες τοπικές βροχές μέτριου χαρακτήρα.

Τα πρώτα στοιχεία όμως, δείχνουν ότι την Κυριακή του Πάσχα, φαίνεται αρκετά ασταθής καιρός σχεδόν σε όλη την Ηπειρωτική Χώρα, συμπεριελαμβανομένης και της Μεσσηνίας με βνροχές και ενδεχομένως καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας.

Ωστόσο επειδή είναι αρκετά νωρίς ακόμα, θεωρούμε ότι οι προγνώσεις θα αλλάζουν μέρα με τη μέρα και ελπίζουμε προς το ηπιότερο.